Kinderen met een beperking(handicap) en osteopathie

Juist voor deze groep kinderen kan osteopathie een waardevolle aanvulling zijn binnen een multidisciplinaire aanpak van preventieve en curatieve zorg. Dit geldt zowel voor kinderen met een lichamelijk als ook voor verstandelijk en meervoudig complex beperkte kinderen. Osteopathie kan de verstandelijke, emotionele en lichamelijke ontwikkeling ondersteunen door het oplossen van bewegingsverliezen in het lichaam waardoor de kwaliteit van leven voor deze kinderen kan verbeteren. Versterking van het immuunsysteem, verminderen van obstipatieklachten, luchtweginfecties etc zijn voorbeelden waar osteopathie kan ondersteunen. Voor een optimale individuele ontwikkeling is een optimale conditie van belang. Problemen op het immuunsysteem kunnen dit ondermijnen.

Ook “frustraties”, emoties die kinderen met bijv een verstandelijke beperking ondervinden kunnen een extra deken leggen over het systeem van het kind. Het niet kunnen uiten, het niet begrepen worden op dat moment etc. kunnen ook gezondheid en de individuele optimale ontwikkeling ondermijnen.

“In de kleine dingen van het leven kan de kwaliteit van leven zich uiten."

Zo kan het verminderen van obstipatieklachten waardoor laxantia overbodig worden de kwaliteit van leven verbeteren.

 

with disabled children you can look at all what is wrong, but Osteopathy gives you the opportunity to search for the possibilities. So that the expression of that person can be optimized

Viola Fryeman, Berlin 2007

 

Osteopathie markelo

Goorseweg 5
7475 BB Markelo
E: info@osteopathie-markelo.nl
T: 06-27132397

Laatste nieuws

Uw persoonlijke login

Copyright © Osteopathie Markelo

Webdesign by JLink