skip to Main Content

Corona update

Goed nieuws! Osteopathie Markelo mag vanaf 3 maart weer open!
Net zoals na de eerste lockdown gaan weer opstarten a.h.v. triage en plannen per week. Patiënten die onder behandeling waren worden z.s.m. door de assistentes gebeld. Het zelfde geld voor patiënten die op spoed- en wachtlijst staan. We kunnen niet iedereen op korte termijn zien en hopen op uw begrip. We doen onze uiterste best.
Mocht er verandering in klachten zijn zowel positief of negatief laat het ons weten per telefoon, mail of sms. Zo kunnen wij iedereen z.s.m. helpen.
Blijf gezond; eet gezond, beweeg iedere dag, ga naar buiten, rust, lach en geniet van de kleine dingen.
Team Osteopathie Markelo

Een gezond lichaam functioneert als een totaliteit en is dynamisch. Het lichaam heeft een interactie met zijn omgeving en kan zich aanpassen. Het is groter, sterker en weerbaarder dan de afzonderlijke delen. Als het lichaam in zijn functioneren de eenheid verliest dan vermindert  in het lichaam de mogelijkheid van aanpassing en zelf-regulatie“. (Steve Paulus, D.O., MS)

Bij Osteopathie Markelo staat de mens als totaliteit centraal. Fysiek, emotioneel, geestelijk en sociaal welbevinden zijn belangrijke componenten om je gezond te voelen, gezond te zijn en gezond te blijven!

Als het lichaam zijn aanpassingsvermogen verliest treedt er bewegingsverlies op in de diverse weefsels. Op deze bewegingsverliezen kunnen zich patronen opbouwen die uiteindelijk resulteren in klachten. Bewegingsverlies in de weefsels zorgt ervoor dat de functie minder wordt en pijn kan optreden. Als we de patronen en bewegingsverliezen oplossen in het lichaam, verbetert de functie en kan de pijn verminderen of verdwijnen.

Osteopathie streeft naar het bereiken van een individueel optimaal functioneren met zo min mogelijk klachten. Het liefst natuurlijk klachtenvrij.

Osteopathie is een complementaire geneeswijze. Dit betekent dat wij samenwerken en met andere disciplines in de reguliere gezondheidszorg en ook doorverwijzen. Mocht blijken dat uw klachten (eerst) verder medisch uitgezocht moeten worden dan verwijzen wij u terug naar huisarts of specialist.

Het lichaam heeft een interactie met zijn omgeving en kan zich aanpassen“. Willen wij ons lichaam gezond houden dan is o.a. onze voeding een belangrijk aandachtspunt. De hoeveelheid, de soort voeding en de kwaliteit van de voeding zijn bepalend. Alles wat we in ons lijf stoppen moet verteerd en gefilterd worden. Verkeerde voeding kan klachten veroorzaken en onze gezondheid verminderen. Voeding is daarom ook een belangrijk aandachtspunt in onze praktijk.

Everybody can find disease, not everybody can find Health!

A.T. Still

Back To Top