Algemeen

"Osteopathie een filosofie, een wetenschap en een kunst”

Osteopatische geneeskunde is een filosofie, een wetenschap en een kunst. Het uitgangspunt van de filosofie is de eenheid tussen vorm en functie in het levend organisme, de mens. A.T. Still (1828-1917) was de man die Osteopathie ontdekte, ontwikkelde en maakte tot een concept waar het nastreven van gezondheid het doel is.

Zijn filosofie, zijn inzichten en zijn manier van werken zijn nog steeds van toepassing voor de huidige mens. Uiteindelijk is de mens onderdeel van de natuur en zijn de natuurwetten van toepassing op de mens. "The mechanical principles where Osteopathy is based are as old as the Universe". Door de natuur en de mens te observeren en door van zijn ervaringen te leren ontdekte hij de natuurlijke wetten van genezing.

Het is wetenschap omdat het biologische, gedragsmatige, biochemische, fysische en mentaal - gerelateerde kennis voor het tot stand brengen en herstellen van gezondheid omvat. Het steeds weer testen en beoordelen van al deze aspecten in een behandeling is wetenschap. Wetenschap begint bij klinische observatie, het toetsen van de behandelhypothese en het bijstellen ervan. Dit is wetenschap in de puurste vorm en origineel. 

Osteopathie is een "Hands On" behandelingsmethode. Vergelijkbaar met een ambacht. De kunst van het voelen, het opnemen van de informatie die het lichaam je toont. Het bepalen van de verschillende kwaliteiten van de verschillende weefsels gekoppeld aan kennis. De kunst is het toepassen van de filosofie in de praktijk in al zijn dimensies en specialisaties."

Listen with our feeling, seeing, thinking and knowing fingers...

Dr. W.G. Sutherland

 

Osteopathie markelo

Goorseweg 5
7475 BB Markelo
E: info@osteopathie-markelo.nl
T: 06-27132397

Laatste nieuws

Uw persoonlijke login

Copyright © Osteopathie Markelo

Webdesign by JLink