Ga naar hoofdinhoud

Sinds 15 januari 2005 is het osteopathie project de Iemenkorf van start gegaan onder de vlag van de non-profit stichting Still Kids. Het project is een initiatief van Corry Bezuijen en Carla Harmsen. Het project is een charity project, waarbij kinderen van de zorginstelling de Iemenkorf kennis kunnen maken met de kracht van de osteopathie zonder dat hier kosten tegenover staan.

De kinderen worden behandeld door een team van 2 of 3 osteopaten, waarvan er minstens één teamleider/tutor is. De tutor is eindverantwoordelijk voor de behandeling, heeft een ruime ervaring in het behandeling van kinderen en heeft een twee jarige nascholing gevolgd in osteopathie bij kinderen. De medebehandelaars zijn eveneens osteopaten, maar ook belangstellende fysiotherapeuten etc. kunnen een ondersteunende rol uitoefenen bij de behandeling.

Sinds 1 januari 2009 is het project uitgebreid. We hebben meer capaciteit doordat het aantal behandelaars dat meehelpt aan het project groeit. Dit betekent dat er vanuit de Iemenkorf contact is gelegd met een aantal andere Almelose instellingen die tot de Twentse zorgcentra behoren. Op deze manier is het project onder de aandacht gebracht en kunnen kinderen van deze instellingen deelnemen aan het project.

Na ons 10 jaar ingezet te hebben voor het Kinderproject hebben Corry en ik besloten dat het tijd werd om het project af te sluiten. Voor ons werd het na 10 jaar tijd de bakens te verzetten. Wat het gaat opleveren is nu nog niet bekend, maar het geeft ruimte voor nieuwe initiatieven.

Met pijn in ons hart denken we terug aan de mooie ervaringen die we met de kinderen, hun ouders maar ook met de collega’s die op het project hebben meegeholpen. Dankbaar voor de vele steun en helpende handen op de zaterdagen van collega’s. Hierdoor kon het project 10 jaar lang plaatsvinden en veel kinderen met een beperking de kracht van osteopathie ervaren. Dankbaar voor het vertrouwen van ouders en de kinderen zelf. Voor ons levert het een schat aan ervaring op, waar we steeds op kunnen terugvallen. Maar ook voor het vertrouwen in onze stagiaires, die mochten meehelpen bij de behandeling. Wij kijken terug op een prachtige, bijzondere periode.

Back To Top